Complimentary Shipping & Samples Limited to €50

Luchtvrije huidverzorging versterkt bescherming tegen besmetting


 

Luchtvrije huidverzorging versterkt bescherming tegen besmetting

Wat zuurstof, bacteriën en virussen doen met je verzorgingsproducten

Terwijl de hele wereld zich uit alle macht probeert te weren tegen COVID-19, focussen de World Health Organisation en het RIVM terecht op handen wassen en afstand houden tot elkaar als vitale stappen in de preventie tegen virussen. Het belang van hygiëne in relatie tot de altijd rondwarende bacteriën en virussen wordt op een extreme manier duidelijk. Hoe is het met jouw bewustzijn als het gaat om deze zaken en je eigen huidverzorging? Kijk je wel eens kritisch naar de inhoud van je eigen badkamerkastje en je huidverzorgingsroutine?

Bevatten jouw verzorgingsproducten gevaarlijke bacteriën?

Hoeveel bacteriën komen er in contact met de huidverzorgende producten die in je badkamerkastje staan? Allereerst is er de lange reis die verzorgingsproducten afleggen om vanuit het lab, via het verpakkingscentrum en de transportlocatie bij de distributeur en dan het verkooppunt terecht te komen. De leveringsketen is daarbij altijd onderhevig aan menselijke fouten. Tot en met de laatste etappe, want waste de bezorger of kassamedewerker wel de handen?

Daarnaast is er naast deze hele keten van mogelijke besmettingen nog een belangrijke risicofactor op ‘vervuiling’: jij en ik. Bacteriën op onze vingertoppen kunnen het verzorgingsproduct besmetten wanneer je niet je handen wast aan het begin van je huidverzorgingsroutine.

Weet je wat de nummer drie is op lijst met huishoudelijke producten waar de meeste bacteriën op zitten? De tandenborstelhouder! En die staat vaak in de buurt van je verzorgingsproducten. Nog een belangrijk detail: veelal zitten verzorgingsproducten in plastic of glazen verpakkingen met traditionele doppen of openingen. Die allemaal zeer vatbaar zijn microbiotische besmetting vanuit de lucht en van je eigen vingertoppen.

Tot zover het ‘frisse' nieuws, maar wat is dan het alternatief? Voor je eigen gezondheid is dit het moment om over te stappen naar luchtvrije huidverzorgingsproducten.

Airless skincare, klaar om de volgende stappen te zetten in optimale hygiene en werkzame producten

De bewustwording van het belang om producten en werkstoffen te leveren op een manier die effectief de kans op bacteriën minimaliseert (van laboratorium tot het badkamerkastje), heeft een revolutie binnen de beauty-industrie teweeg gebracht. Sterker nog, door de vraag naar producten die de productintegriteit kunnen garanderen, is de verwachting** dat de luchtvrije huidverzorgingsindustrie in 2024 verder zal groeien tot een omzet van $6,34 biljoen!

De beste manier om om te gaan met microbiotische blootstelling is om de eventuele besmetting van het verzorgingsproduct vanaf het begin tot het eind te minimaliseren. 'Airless Skincare’ is de term die van toepassing is op een reeks verpakkingen die zo zijn ontworpen om besmettingen met bacteriën en virussen te voorkomen en/of te minimaliseren. Deze verpakkingen gaan bovendien de aanraking met zuurstof (oxidatie) tegen, waardoor de puurheid van het product meer gewaarborgd wordt. Dit wordt bereikt door de nieuwste generatie pompsystemen. Er zijn diverse varianten van deze luchtvrije dispensers waarbij de meeste een mechanisme gebruiken dat het product omhoog duwt naar de opening, zonder dat er lucht in de verpakking sluipt. Daarmee blijft het product in de verpakking ook vrij van zuurstof en bacteriën.

Voorlopers in luchtvrij produceren en verpakken

Het Airless is vanaf nu de dominante productie- en verpakkingsmethode van de bewuste producenten in de wereld van huidverzorging en persoonlijke hygiëne. Er zijn altijd voorlopers die als eerste innoveren. Want het gaat natuurlijk niet alleen om de wijze waarop het product uiteindelijk in de verpakking zit. Ook in de fase ervoor, met het samenstellen van de formule vanuit de pure werkstoffen, is de invloed van zuurstof en optimale hygiene essentieel. Profiteer daarom van een merk dat een volledige lijn aan Airless verzorgingsproducten biedt, in plaats van alleen het serum of een dagcrème.

Al in 2017 leverde het premium cosmeticamerk NEODERMA ’s werelds eerste 100% luchtvrije lijn huidverzorgingsproducten. Ook deze gerenommeerde fabrikant voorziet een groei van het bewustzijn en daarmee het belang van luchtvrije productie, alsook verpakking en gebruik. Vanuit de high-end fabriek zorgt de producent dat alle zorgvuldig samengestelde ingrediënten op een veilige manier bij elkaar worden gebracht in de innovatieve verpakkingen. Zo is de volledige productlijn beschermd tijdens de lange weg naar jouw badkamerkastje. De laatste stap is aan jou: met schone handen je verzorgingsroutine gebruiken.

 

Bron: NSF International

Older Post